Siia postitavad Kerly, Mihkel ja Meriliis oma viimastest filmielamustest.

Mamma Mia / Mamma Mia (2008)

Zanr: Komöödia/Muusikal/Romantika
Stuudio: Universal Pictures (2008)
Pikkus: 1 tund 48 minutit
Lavastaja: Phyllida Lloyd
Riik: UK/USA
Osades:
Colin Firth ("Bridget Jones's Diary")
Meryl Streep ("The Hours")
Pierce Brosnan ("Die Another Day")
Amanda Seyfried ("Mean Girls")
Stellan Skarsgård ("Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest")
Julie Walters ("Becoming Jane")
Christine Baranski ("Chicago")
Dominic Cooper ("From Hell")

Tegemist siis muusikaliga, mis on ümber tehtud samanimelisest muusikalist(teatrilaval). Ega ta vist täielikult ümber polegi tehtud. Lihtsalt üheks filmivariandiks. Filmis figureerivad kunagise kultusbändi ABBA lood. Õigemini kogu muusikal ongi põhimõtteliselt nendel lauludel üles ehitatud. Film jättis mulle väga hea tunde ning ma vaatasin seda järgmine päev uuesti. Filmi süzee on siis selline: Iseseisev üksikema, kellele kuulub väike hotell idüllilisel Kreeka saarel, Donna(Maryl Streep), on valmis laskma oma tütrel Sophie'l (Amanda Seyfried) alustada oma elu. Shopie pulmadeks on Donna külla kutsunud oma kaks parimat sõbratari - asjaliku Rosie (Julie Walters) ning rikka, mitmekordselt lahutatud Tanya (Christine Baranski)- oma endise bändi liikmed, Donna and the Dynamos.

Et leida oma õige isa, kes saadaks Shopie altari ette, kutsub ta külla kolm meest Donna minevikust Vahemere paradiisi, mida mehed külastasid 20. aastat tagasi. (Filmiveebist)
Filmi lõpus ei tulnudkki päris täpselt välja see, kes on tüdruku pärisisa. Filmis kuuleb selliseid laule nagu "Dancing Queen", "Money, money, money", "Mamma Mia", "S.O.S", "Take Change On Me" ja paljud teised. Film meeldis ning vaatan seda kindlasti millalgi veel.
10/10

0 kommentaari: